Najavljen Artifact turnir u Kini koji će koristiti Hearthstone formate

Samo sto se završio WePlay-ov Artifact turnir, saznajemo da ovog vikenda počinje novi turnir, koji će se zvati VARENA Artifact League(VAL), gde će nagradni fond iznositt 45,000CNY ($6,500). Ovaj turnir održaće se u saradnji sa najvećom kineskom striming platformom Douyu.

Lista takmičara je stvarno impresvina, a na turniru će učestvoati mnogi već proslavljeni igrači karitčnih igara. Poziv je dobilo 56 igrača, a njima će se pridružiti još osam, koji će morati da odigraju otvorene kvalifiakcije. Od kineskih igrača učestvovaće dvostruki polufinalsta svetskog Hearthstone šampionata Džejson “JasonZhou” Žou, Ženg “OmegaZero” Lin, koji je skoro postao Hearthstone Global Games šampion sa svojom zemljom, a pored njih Hearthstone zajednica će prepoznati i imena kao što su Šen “Breath” Juksiang, i Žang “BBC” Hongšeng, koji su radili kao kasteri za ImbaTV.

Što se tiče igrača sa zapada, listu predvodi osvajač WePlay turnira, Džordž “Hyped” Maganzini, tu se nalaze i Adrian “Lifecoach” Koj, Jan “SuperJJ” Jan i Frank “Fr0zen” Žangsen. Još jedan stranac koji je potrvrđen je Korejski igrač Sing “dpmlicious” Či.